Любими изпълнители ще пеят в Пловдив на „Концерт с кауза“

Автор: Plovdiv Now 1767
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив на „Концерт с кауза“

Пловдив става част от националното турне „Концерти с кауза“  2024  - „С песен и стих в сърцата“. Събитията в страната и в Пловдив са в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и каузата „За повече българска музика в национален ефир“.

На 18 юни, вторник, от 20:30 ч. на Летния театър на Бунарджика в Пловдив, публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици. Това са обичаните Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „Шик“, Дует WEIL, Коцето - Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“ (Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков), Група „Спринт“, Група „Хоризонт“, група „Жестим“. Концертите се провеждат в съпровода на оркестър „София“. Водещ е Веселин Пренеров  - телевизионен журналист и общественик.

Специални гости на събитието в Пловдив са децата и младежите от „Арт войс център“ - гр. Пловдив, с ръководител и музикален педагог - Румяна Иванова.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Първата е свързана с информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Втората е във връзка с  националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители. Тяхната цел е да има над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Организатори на националното турне са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект. Провежда се с помощта на Конфедерация на труда „Подкрепа“, както и със съдействието на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание.

Билети се продават в системата на Еventim в цялата страна, в Пловдив – каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“, Билетен център пред Община Пловдив, в Туристически информационен център на пл. Римски стадион, каса на Античен театър и онлайн на Eventim.bg. Можете да се снабдите с билети и чрез системата на Bilet.bg, касите на EasyPay и EPAYGO.

Партньори са Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф. Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина