Легендарни спортисти обучават доброволци на БМЧК-Пловдив СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 2622
Легендарни спортисти обучават доброволци на БМЧК-Пловдив СНИМКИ

Министерството на Младежта и спорта, Български младежки Червен кръст - Пловдив и Студентски съвет на МУ - Пловдив организират на 18 и 19 април съвместни обучения за доброволците на организацията.

Обученията се състоят по проект "Звездно начало на личностното развитие" на сдружение "Спортен клуб Стар тийм" и е насочено към активизиране на младежкия потенциал и справяне с икономическите и социалните последици от текущите глобални кризи. Основната цел на проекта е да създаде условия за успешно личностно и професионално развитие на младите хора в България. Програмата включва редица инициативи, насочени към повишаване на гражданската активност, изграждане на лидерски качества и развитие на компетентности.

Лектори са легендата в биатлона Надежда Алексиева и Деница Миленкова - многократен шампион в различните стилове и дисциплини на бойните спортове.

БМЧК-Пловдив са партньор и на Европейската купа по кикбокс, която се провежда в зала "Колодрум" до 21 април. 
За първи път в България се провежда турнир от такъв ранг.

Европейската купа е част от официалният календар на Световната асоциация на кикбокс организациите - WAKO.
Организатори: са пловдивски клуб Бултрас Файт клуб, Спортен клуб "Стар Тийм" и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, с подкрепата на Община Пловдив, Български Червен кръст, Министерство на младежта и спорта. 

Към момента имаме регистрирани 21 държави от 109 клуба - 2000 състезателя по кикбокс, които ще вземат участие във всички 7 стла от спорта кикбокс (пойнтфайтинг, лайт контакт, киклайт контакт, музикални форми, фул контакт, лоу кик, К1).

Ще вземат участие световно известни състезатели, носители на Световни и Европейски титли.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина