Легендарни джаз музиканти и носители на „Грами“ на десетото издание на Plovdiv Jazz Fest

Автор: Plovdiv Now 798
Легендарни джаз музиканти и носители на „Грами“ на десетото издание на Plovdiv Jazz Fest

Plovdiv Jazz Fest празнува десет години!

И точно в духа на честването на годишнината на фестивала дните от 01 до 03 ноември в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще се превърнат в истински празник на джаза с концерти на някои от най-значимите джаз музиканти.

Общо шест са събитията в основната програма на есенното издание. Негови гости ще бъдат носителят на „Грами“ и номиниран 14 пъти за наградата – американския саксофонист Джо Ловано и неговото звездно трио; петкратният носител на „Грами“ – басистът и мултиинструменталист Майкъл Лийг от Snarky Puppy, който гостува заедно с пианиста на групата Бил Лорънс; виртуозният американски джаз китарист Майк Стърн и неговата група; изключителният тромпетист, наричан „германският Чет Бейкър“ – Тил Брьонер; международната съвременна джаз група Half Easy Trio, заедно с украинската певица Тамара Лукашева.

По-нетрадиционно ще открие фестивала тази година артистичната му директорка – джаз певицата Мирослава Кацарова. Тя ще постави началото на Plovdiv Jazz Fest с концерт заедно с джаз трио и струнен квартет.

Както и предишни години един фестивален билет ще важи и за двата концерта в една вечер. Билети могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM, а Гранд пасовете за това грандиозно издание са почти изчерпани.

Всички концертни вечери започват в 19:30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

01 ноември 2024 

Мирослава Кацарова джаз и струнен квартет

Групата на Тил Брьонер

02 ноември 2024

Half Easy Trio с Тамара Лукашева

Майкъл Лийг и Бил Лорънс

03 ноември 2024

Джо Ловано трио

Групата на Майк Стърн

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина