Рекордно голяма ледена пързалка тази зима в Пловдив, вече я монтират

Автор: Plovdiv Now 6036
Рекордно голяма ледена пързалка тази зима в Пловдив, вече я монтират

Ледена пързалка ще има и тази зима в Пловдив и то рекордно голяма. От вчера работници вече монтират съоръжеението на площад "Централен", между Пощата и бившия Партиен дом, където обичайно му е мястото. Само миналата година пързалката беше над подлеза на "Гладстон". 

Най-голямата ледена пързалка в България ще бъде пусната в експлоатация под тепетата на 1 декември. Тази година за първи път любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. метра площ за каране на кънки.

Съоръжението ще работи всеки ден от седмицата от 10.00 до 22.00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за седма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Организаторите са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%.

Спортът на открито, в това число и пързалянето, са подходящи и за предпочитане в условията на ковид пандемията и на увеличаващият се брой заразени в Пловдив и областта.  

Коледно насроение вече се усеща по Главната в Пловдив. Много магазини са с украсени витрини, подготвен е и постаменът за елхата на площад "Стефан Стамболов". По традиция светлините на празничното дърво се палят в първите дни на декември.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина