Купон за рожден ден на общински съветник в пловдивски ресторант скандализира граждани

Автор: Plovdiv Now 15909
Купон за рожден ден на общински съветник в пловдивски ресторант скандализира граждани

Парти изненада по случай рождения ден на общинския съветник Кирил Търев се е вихрело в пловдивското заведение "Soho Bar & Diner". То е било организирано от близък приятел на семейство Търеви - Юрий Гъдов, съобщава trafficnews.bg.

Пловдивчанин сигнализира, че пловдивски ресторант миналата вечер е нарушил противоепидемичните мерки. Ивайло Спасов е заснел шумното парти след 1,30 часа и е сигнализирал полицията. Оказва се, че ресторантът в понеделник не работи. Той е бил нает от редовен клиент за частно събитие.

„Въпросната вечер  обектът е нает с договор от наш постоянен клиент, който е искал да празнува рожден ден. Заявено е парти за 40 души. В договора изрично е упоменато, че празненството ще приключи в 23.30. Вечерта там не е имало наш персонал", заяви за TrafficNews един от собствениците на клуба Деан Найденов.

Пловдивчанин нае ресторант, възмути граждани с купон до зори

Репортер се срещна и с наемателя на ресторант “Soho” - Юрий Гъдов. Той заяви, че партито е организирано от него и е било изненада за рождения ден на Кирил Търев. Пловдивчанинът е пристигнал от Германия специално за повода. Между Гъдов и собствениците на заведението е бил изготвен договор, според който ресторантът е нает за частно парти, с 40 души гости, без персонал от страна на заведението и купонът е трябвало да свърши до 23:30 часа.

Като част от изненада е било участието на фолк певицата Галена.

"Не мога да кажа парти. Това беше едно събиране с приятели. Исках да го направя, да бъде една изненада за всички. Съжалявам страшно много за случилото се, просто не предполагах, че по този начин ще се стекат обстоятелствата. Исках да направя изненада, защото сме много добри приятели с Кирил Търев. Не предполагах, че в този район има толкова много живущи хора. Защо не спазихте договора? Защото в един момент се стекоха по този начин нещата, беше весело, беше много хубаво. Много стари приятели сме с бащата на Кирил и искахме един ден в годината да бъде негов. Не съм видял полицаите, когато са правили проверката. Видях ги само като излизаха навън, аз не съм имал пряк контакт. Дали е имало кметове или зам.-кметове - не познавам такива хора. Аз съм организатор на събитието, на него присъстват приятели и всеки си е довел някого. Ако знаех, че така щеше да се случи може би никога нямаше да го направя", заяви Юрий Гъдов. 

От думите му се оказва, че всъщност Кирил Търев не е знаел за партито. Общинският съветник дори не е искал да празнува рождения си ден. 

„В понеделник ресторантът не работи, почивен ден е. Бяхме помолени за организиране на частно парти, за около 40 човека, с което ние сключихме договор с въпросния човек да си направи мероприятието. В договора  изрично е записано, че то трябва да приключи в 23:30, каквато е наредбата на областния кризисен щаб. Този, който е подписал договора е бил длъжен да спази тези условия”, заяви Деан Найденов. Той добави още, че от медийте е научил за случката. 

"Много е неприятно, не сме апелирали за такова нещо. Против сме и нашите адвокати ще видят какви са договорите, какви са санкциите. Ние също търпим санкции. Партито не е наше, ние сме подписали договор, че наемателят ще спази сроковете за партито. Ние сме се подсигурили документално, а който е подписал договора е длъжен да го спази. Нашето заведение е регистрирано като ресторант, до 23:00 часа е работното време. Договорът е подписан до 23:30, за да могат да се изнесат хората и да се почисти заведението. Имало е кетъринг", допълни Найденов.

След бурното парти, от областния кризисен щаб съобщиха, че още от тази вечер ресторантите ще работят с ограничено работно време, а именно  до 23:30 часа. Музиката в тях не може да е по-силна от 85 децибела. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина