Култови заведения на пловдивската бохема обявени за продан

Автор: Благовест Андонов 6082
Култови заведения на пловдивската бохема обявени за продан

Бар от 98 кв.м за 441 000 хиляди евро! На толкова е оценено помещение на улица „Златарска” в Капана. Заведението се продава от агенции за недвижими имоти, като може би това е най-скъпият имот на квадратен метър в града под тепетата.  В нито един от брокерските сайтове не се вижда по-висока оферта от баснословната сума от 4500 евро на квадратен метър, която е за бара в Капана.

В обявата е записано, че  помещението е след основен ремонт на плоча, има вход от две улици, като е луксозно завършен. Към основната част на бара има и изба също от 98 кв.м.

За сравнение едно от най-емблематичните заведения в Стария град се продава за 2300 евро на квадратен метър. Ресторант „Алафрангите” се продава за сумата от  690 хил. евро. Той е функциониращ, като сградата е със статут паметник на културата със запазена конструкция, оригинални дървени декоративни тавани, врати, долапи и стенописи.

Върху имота от 339 кв.м има три сгради – триетажна с площ от 96 кв.м, едноетажна от 44 кв.м и стопанска сграда от 8 кв.м. Дворът на ресторанта, който през лятото функционира като градина е 191 кв.м. 

Външната част на ресторанта позволява до 100 места, а във вътрешността му е със 70 седящи места.  Към текущия момент ресторантът разполага с персонал, лиценз  и договори с туроператори.

В същото време все още се търси купувач на друго легендарно място, приютявало през годините известни заведения.

Ъгловата постройка на ул. "Лейди Стангфорд" се продава за 899 хил. евро. Първоначално сградата е хотел, а след това отваря врати едно от най-култовите пловдивски заведения на миналия век - "Кристал". През годините там са се помещавали клуб "Гепи","Алкохол",от "Библиотеката" и рок бар Download.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина