Крушите вече присъстват на пазара у нас като сезонен плод. Предлагаме ви рецепта за страхотен десерт с тях - шоколадов крем с круши.
Продукти:
круши - 8 бр.
шоколад - 100 г
масло - 2 с.л.
прясно мляко - 4 с.л.
ЗА КРЕМА
яйца - 4 бр.
захар - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
нишесте - 1 с.л.
ванилия - 1 бр.
Приготвяне:
Настъргваме шоколада и заедно с маслото и млякото го разтопяваме на водна баня до кипване.
Измиваме крушите, подсушаваме ги и ги потопяваме в горещия шоколад. Поставяме ги на скара, за да се втвърди шоколадът, с дръжките на горе.
Разбиваме яйцата със захарта и ги прибавяме към кипналото мляко, добавяме ванилията и размитото в студена вода нишесте, нагряваме отнова до кипваме и изстудяваме сместа.
Сервираме шоколадовите круши залети с получения крем.