Крем с компот от праскови - страхотна идея за лесен зимен десерт.
Продукти:
праскови - 1 буркан компот от праскови
прясно мляко - 500 мл
захар - 150 г
яйца - 3 бр.
брашно - 3 с.л.
Приготвяне:
Размийте брашното с малко от прясното мляко и един по един добавете жълтъците на яйцата, като бъркате непрекъснато. Отцедете сока от компота и го смесете с прясното мляко и захарта. Сложете сместа да кипне.
Щом млякото със сока кипнат, добавете сместа с брашно и яйца и бъркайте непрекъснато. Варете още 4-5 минути, свалете от огъня и добавете внимателно разбитите на пяна белтъци.
Рецепта: edin.bg
Полученото кремче разпределете в купички, отгоре гарнирайте с плодове - свежи или от компота. Поднесете охладено.