Кръшни хора с един от най-добрите български оркестри ще се вият на площада в Пловдив СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 16210
Кръшни хора с един от най-добрите български оркестри ще се вият на площада в Пловдив СНИМКИ

Оркестърът за народна музика „Орфей” от Пловдив с ръководител Георги Янев и солисти Пепа Янева и Ани Богданова ще свирят за пловдивчани и гости на града в Новогодишната нощ на 31 декември на сцената пред община Пловдив. Участието на обичаната група е в две части и започва точно в 23.30 часа. След директното излъчване на новогодишно обръщение на Президента на Република България Румен Радев, в първите минути на Новата 2019 година концертът продължава, като към виртуозните музиканти ще се присъединят и невероятните танцьори от Фолклорен ансамбъл „Тракия“, с главен художествен ръководител проф. Даниела Дженева.

Оркестър "Орфей" не са свирили на празник в града от 2 години. По тази причина музикантите, които изнасят многобройни концерти в страната и чужбина искрено се вълнуват от предстоящата среща с любимата пловдивска публика.

Оркестър "Орфей" се отличава от всички други оркестри за народна музика. Той има свой облик, свой неповторим почерк в изпълнителското си майсторство, който служи за мост между съвременните интереси и вкусове на публиката и традиционния български музикален фолклор. Със свежите си и живи хора, които притежават мелодична привлекателност и единство, „Орфей” намира път към сърцата на хиляди млади почитатели, които дори да нямат познанието за българския фолклор, харесват и търсят изпълненията на този забележителен оркестър. 

За 44 години пловдивският ансамбъл „Тракия“ е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, участвал е в множество значими форуми и международни прояви в над 50 страни. Носител е на всички възможни награди в сферата на културата. 

"Орфей" и "Тракия" канят пловдивчани да извият кръшно хоро на площада пред община Пловдив на 31 декември, в нощта в която градът посреща 2019-та!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина