Край на сагата! Отказаха да дадат ученически стол на фирмата на Георги Цанков, правят нов конкурс

Автор: Plovdiv Now 2546
Край на сагата! Отказаха да дадат ученически стол на фирмата на Георги Цанков, правят нов конкурс

Сагата с ученическия стол на ОУ „Райна Княгиня” бе приключена от общинския съвет в Пловдив, след като продължи няколко месеца. Предложението за отдаването на стола на основното училище в Кършияка на фирмата „Фууд Диливъри Експрес“на Георги Цанков бе отлагано няколко пъти заради липса на единодушие как да се процедира с казуса. Община Пловдив бе внесла отново предложение да се одобри спечелилата фирма за стопанисването на стола през следващите три години, но общинският съветник от „Браво, Пловдив” Яна Димитрова направи контрапредложение.

„От групата на „Браво, Пловдив” сме водени изцяло от обществения интерес и сме абсолютно безкомпромисни, когато става въпрос за здравето на децата. Именно поради това считаме, че е време да вземем решение за прекратяване на конкурсната процедура”, заяви Димитрова.

Тя изчете благодарствени писма на родители от училище „Димитър Димов”, което е било изпратено до общинския съвет през декември 2023 година, когато общинският съвет прекрати конкурс за отдаването на техния стол на друга фирма на Цанков.

Конкретното предложение на съветничката бе да не се одобрява изборът на фирмата и да възложи на директора на школото да проведе нов конкурс. Последва дискусия относно цялата нормативна уредба за начин на възлагане на подобен тип конкурси, като всички бяха съгласни, че трябва да се върви към промяната й, за да няма съмнения в качеството на храната и фирмите, които ги предлагат в училищата.

Йордан Илиев от ГЕРБ поиска 10 минути почивка, за да може във всички групи да се конкретизира предложението за прекратяването на търга, за да бъде то издържано. След паузата той даде коригирано решение, с което се спира процедурата, което бе съгласувано с „Браво, Пловдив” и други политически групи в местния парламент. То бе прието от вносителя, а общинският съвет го одобри с 35 гласа „за”, по този начин ще се проведе нов търг за отдаването на ученическия стол в ОУ „Райна Княгиня”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина