Концерт с филмовата музика на Нино Рота от класиките на Фелини ще зарадва меломаните тази вечер

Автор: Plovdiv Now 3985
Концерт с филмовата музика на Нино Рота от класиките на Фелини ще зарадва меломаните тази вечер

Oпера Пловдив отбелязва 100 години от рождението на Фелини с музиката на Нино Рота с два концерта, в две поредни вечери в Дом на културата „Борис Христов“. След успеха в Италия - концертният проект с филмовата музика на Нино Рота от класиките на Фелини като "La strada", "La Dolce Vita", "8 1/2", "Aмаркорд" ще бъде представен за първи път в България!

Вторият концерт е тази вечер, с начален час 19.00 часа.

Автор на новите аранжименти за симфоничен оркестър е Микеле Челаро, а диригент - маестро Диан Чобанов. В мултимедийния концерт ще бъдат вплетени документални кадри от живота на Фелини и Нино Рота, както и любими моменти от филмите.

Признат за „кръстникът“ на филмовата музика, НИНО РОТА оставя диря с теми към повече от 150 киноленти, сред които титанични заглавия като "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, "Сладък Живот" на Фелини, "Ромео и Жулиета" на Дзефирели и още куп безсмъртни филми. Носителят на „Оскар” за музика "озвучава" всички филми на своя добър приятел Федерико Фелини - от „Белият шейх” през 52-ра, до „Репетиция на оркестъра" през 78-ма!

Билети на касата на Опера Пловдив, касите на Ивентим и онлайн на - https://www.eventim.bg

Капацитетът на публика в залата е 50 % - настаняване през място! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина