Командосът Желязков с най-леката мярка, 50 военни аплодираха решението на съда

Автор: Plovdiv Now 1913
Командосът Желязков с най-леката мярка, 50 военни аплодираха решението на съда

С бурни аплодисменти от страна на 50 служители на пловдивската 68-ма бригада "Специални сили" бе посрещнато новото определение на съда, с което се налага най-леката мярка на колегата им Ангел Желязков - "подписка". Всички те дойдоха пред съда в София, за да подкрепят Желязков, който бе обвинен в жестокото убийство на сопотския полицай Добромир Лазаров. 

Преди седмица Пловдивският военен съд наложи най-тежката мярка неотклонение на военнослужещия - "постоянно задържане под стража". Аргументите бяха, че има вероятност Желязков да извърши друго престъпление. Имаше и данни, че той неколкократно е намушкал жертвата си. 

Днес адвокакът Красимр Елдъров защити тезата, че убийството е извършено при самоотбрана и полицаят е нападнал по-младия мъж. Юристът разгроми определението на пловдивския съд, според което полицаят бил прободен два пъти, но острието попаднало в същата дупка. Също така бе коментиран стилът, в който е написано определението, по-подходящ за литературно списание, отколкото за съдебен акт.

"Никой няма право да лишава от живот, защото животът е изконно човешко право. Никой няма право на това, защото животът се дава, а не се отнема. В живота да си желан от друг с желание, а не по задължение". Според юристи, подобни лирически отклонения в съдебни актове са недопустими. 

Съдът прие, че Желязков има добри характеристични данни, добро поведение и няма опасност да се укрие. Затова отмени определението на пловдивския Военен съд и го освободи срещу възможно най- леката мярка - "подписка".

Подобни новини

Сопотненец

Отново съда доказа, че не съществува в България, отново хладнокръвен убиец е пуснат на свобода, до кога ще продължава това се питам? Ще чакаме да убие още няколко човека за да го пратим на СПА почивка някъде сигурно. Поздравления за съдията оставил престъпник на свобода.

21:47, 30.05.2018

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина