От вчера атрактивният район Капана, намиращ се в сърцето на Пловдив е поле на изява на занаятчии, артисти, музиканти. По заплетените му улички се предлагат различни продукти, които могат да бъдат чудесен подарък за празниците. Греяното вино е на корем, има множество кулинарни изкушения, а и места, на които да си закупим неща с благотворителна цел.

За поредна година организаторите на "Капана Фест" от фондация "Соул Сити“ преобразиха "Капана" в уникално празнично пространство. "Коледа е най-светлият християнски празник. Навсякъде в Европа се създават коледни градчета, в които хората се събират, за да се потопят в магията на празника, да бъдат заедно и да споделят прекрасното настроение, което носи Рождество. Смятаме, че бъдещата ни Европейска столица на културата заслужава да застане рамо до рамо с останалите, затова и тази година ще посветим много любов и енергия на превръщането на Капана в оживяла коледна приказка, за радост на всички жители и гости на Пловдив“, коментират организаторите. Стотици километри гирлянди и коледна декорация вече греят над уличките на "Капана", където са поставени и 5 внушителни елхи. От щандовете за натурални храни и напитки се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши, а от Коледната сцена: празнична музика.

Зоните за забавление на най-малките също вече са в очакване на гости. Ето как премина денят и какво се случва в момента там: