Книжен бум: За 5 месеца „Записки от селската кръчма“ с трети тираж

Автор: Plovdiv Now 11583
Книжен бум: За 5 месеца „Записки от селската кръчма“ с трети тираж

Издателство „Алитеа“ и Николай Илчевски организират предпразнична среща на читатели с новата книга на автора „Записки от селската кръчма“.
Заглавието се появи през август и помете клишетата за безполезността на Фейсбук. Първият тираж замина по мрежата. Допечатката бе поделена между мрежата и приятелските откупки на дребно и едро. Голяма част беше разнесена лично на читатели по време на литературното турне на автора по села и малки градчета в България. Защото Илчевски отказа книгата да се разпространява в търговската мрежа, където нейната цена би била доста по-висока заради комисионите на търговците. 
Публиката му отговори с любов, разбирайки, че дори по куриер книгата е несравнимо по-евтина, отколкото би била в книжарниците. Два тиража свършиха общо за 4 месеца. Изправяйки се пред трета допечатка, издателството реши да направи реверанс към феновете, организирайки тази пост-премиера в галерия „Arsenal of Art“ в Пловдив. 
Очакваме на срещата–разговор да дойдат както хора, които не са успели да си вземат книгата, така и фенове, които искат да споделят впечатленията си от нея. Смятаме, че това ще бъде удобен момент и за всички, които желаят да купят книгата като празничен подарък за свои приятели и близки. Няма да скрием, че няколко любители на литературата направиха големи поръчки от заглавието като коледни подаръци за персонала и клиентите на фирмите си.
Уникалната смесица от хумор и философия в Записките допада на повечето българи, за които колоритът на селския живот е по-интересен от режисирано шоу.
Авторът ще бъде в галерията, за да отговаря на въпроси и да дава от своите оригинални автографи с рисунка.

Записки от селската Кръчма - Среща с фенове и нови читатели е на 20 декември 2018 г. от 17:30 ч. до 19:30 ч. в Галерия Arsenal of art.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина