Авторът на едни от най-популярните детски исторически книжки гостува в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5611
Авторът на едни от най-популярните детски исторически книжки гостува в Пловдив

Мирослав Петров е български писател, автор на множество художествени произведения в различни области на литературата – романистика, комикси, приказки за деца, образователни енциклопедии за деца и юноши.

Интересът му към българската история и митология е основната тема на произведенията, които пише през последните години. Заедно с невероятния илюстратор Веселин Чакъров двамата създават спиращи дъха комикси и книги, в които визуалния ефект и поднесената по интригуващ начин история постигат съвършен баланс.

В съавторство със своята съпруга Мариела Ангелова, разработва превърналите се вече в успешни поредици „Тракийски приказки“ и „Прабългарски приказки“. Днес тези истории, възникнали като разкази, с които вечер двамата приспиват синовете си, се превеждат на 5 езика и имат широк кръг читатели – малки и големи. Мирослав Петров вярва, че опазването на родната история и културно наследство е дълг на всеки родолюбив българин. В творческите си търсения, той приема предизвикателството да върви по неотъпкани пътеки.

През 2017 г. след посещение до градчето Чели ди Булгария в Италия, написва романа „Кан Алцек“, който разказва за живота на най-малкия син на великия Кубрат. А през 2018 г. заедно с художника Веселин Чакъров създават първата изцяло илюстрована енциклопедия „Светът на траките“, в която по достъпен начин биват поднесени любопитни факти и малко известна информация за нашите древни предци.

Представянето на поредици детски книжки на историческа тема и срещата с Мирослав Попов е на 22 февруари 2019 г. от 14:00 ч. до 17:00 ч. в Книжарница с мисия "Надежда", ул. "Петко Каравелов" 24.

Книжарница с мисия „Надежда“ е едно специално място в Пловдив, предназначено за всички онези хора, които не са наравно с останалите на пазара на труда. С цел да запазят надеждата на няколко такива хора, с гаснещи светлинки, заради трудностите, с които ежедневно се сблъскват, две сдружения „Паралелен свят” и „Да полетим заедно” създават социалната книжарница „Надежда”. Тя дава възможност на младежи с увреждания да работят. Така те успяват да се почувстват оценени, заобиколени от любов, но не в едно изолирано мехурче, а в реалния свят. Избрани са шестима младежи и няколко родители, които са наети на работа, защото нямат равни шансове на пазара на труда. Тази книжарница е като стълбичка – хора, които не са били на равно с останалите в професионалната сфера, изведнъж имат възможност да се развият и да се чувстват продуктивни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина