Книга описва култови случки от гостуването на световни рок легенди в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3999
Книга описва култови случки от гостуването на световни рок легенди в Пловдив

Тази вечер в 17.30 часа в ROCK'n'BAR Безистенъ своята книга "Без плейбек" ще представи един интересен пловдивчанин, който е посветил себе си на културата. За него водещата на рубриката за любителите на словото в рок бара Станислава Георгиева разказва: „Той има слънчева дарба за разказа и радостта. Той е съхранил за паметта на Пловдив късчета специални истории. Той е Йохан Девлетян, който ще разкаже в последната си книга "Без плейбек" за своите "близки срещи от пети вид" с хора, осмислили част от живота ни с творчеството си. Нежно, талантливо и много изкусно!“

В годините, в които е оглавявал Дирекция „Култура и културно наследство“ към Община Пловдив, Йохан Девлетян организира рок и джаз концерти, за които разказва в новата си, четвърта книга. В рок бар „БезистенЪ“ ще бъдат прожектирани ексклузивно записи от перформанси на Античния театър.

 Йохан Томас Девлетян е роден на 23.09.1958 г. в Пловдив. Завършил е българска филология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 1982 г. Една година работи като учител по разпределение. Следват 32 години работа в сферата на културата, като от 1997 до 2013 г. е директор на дирекция „Култура“ на Община Пловдив. От 2016 г. работи като експерт „Връзки с обществеността“ в Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив.

 През годините е автор на редица разкази и журналистически материали в периодичния печат. Негови радиопиеси са поставяни в Българско национално радио - София. Има национална награда от конкурс за радиопиеса. До момента е издал четири книги. През 2015 г. излиза сборникът разкази „Мъж и половина“, който е номиниран за награда „Пловдив“ в областта на художествената литература. През 2016 г. излиза вторият ми сборник разкази „Експерименти, любови, неопровержимости… Разни разкази“. През 2017 – излиза и романът „Кабарето под тепето“. Освен в страната, двата сборника разкази са представени и в Българския културен институт в Лондон, а вторият и във в. „България сега“, който излиза в Чикаго и е предназначен за българите в САЩ и Канада.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина