Кметът на Раковски сезира Бойко Борисов заради пожара в Шишманци, събира подписка

Автор: Деница Лещева 202
Кметът на Раковски сезира Бойко Борисов заради пожара в Шишманци, събира подписка

Пълна ревизия на мерките за безопасност в завода в Шишманци и денонощна охрана - това поиска кметът на община Раковски Павел Гуджеров в писмо до министър-председателя Бойко Борисов. В обръщението се твърди, че местната администрация е изчерпала всички налични ресурси и канали, по които да алармира институциите за проблема с ежегодното замърсяване от завода. 

"Категорично заявявам, че при предходни ситуации на пожар съм изчерпал всички възможности които ми дава поста на Кмет на Община Раковски за превенция на следващи подобни случаи. Както е видно от последните събития - резултат НЯМА", сподели градоначалникът в социалните мрежи. От поста му става ясно, че той възнамерява да отнесе проблема до Бойко Борисов и Министерството на околната среда и водите. 

Гуджеров прикани всички местни жители да се включат в подписка, която ще придружи писмото до Борисов. Към момента тя се намира в сградата на Общината. 

Към момента кметът е формулирал четири искания към компетентните институции - за противопожарна охрана на обекта, осигуряване на денонощна охрана, ревизия на мерките за безопасност и монтиране на стационарна станция за имерване на качеството на въздуха. 

"Категорично смятаче, че ако това съоръжение не може да функционира безопасно, трябва да преустанови дейност, написал е още той до премиера.

От Екологичен завод коментираха, че всички искания на местните жители ще бъдат удоволетворени. "В района на депата ще бъдат поставени термокамери, ще има пожарна кола, която ще дежури по 24 часа в денонощието, ще наемем частна охранителна фирма освен ведомствената охрана на завода" обеща изпълнителния директор Стоян Гидиков. 

От завода все още не знаят каква е причината за запалването, но не изключват и злоумишлени действия. 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина