Кметът Иван Тотев: Тиха революция се случва в пловдивското образование СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 4158
Кметът Иван Тотев: Тиха революция се случва в пловдивското образование СНИМКИ

Това, което се случва в пловдивското образование днес, е тиха революция наред с модернизиране на базата през последните години, с програмите, които общината въведе. С тези думи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се обърна към присъстващите снощи в Дома на културата на церемонията по връчването на удостоверения по програмата “Училище в облака” на учители и директори от общинските училища, преминали обучение през 2018 г. Удостоверения получиха и успешно сертифицираните до момента за Google Certified Educator по стипендията по официалните програми на Google за педагогически специалисти.

През 2018 г. в  успешно обучение преминаха 200 учители от 16 пловдивски училища. Всички те са носители на промяната в класните стаи, на вдъхновението и дават шанс на ученици да се подготвят за своето по-добро утре. Това подчертаха от Центъра за творческо обучение, който е единствен в България партньор на Google за образованието: Google Education Partner по направление услуги и най-вече G suite - една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации.

България е сертифицирала най-голям брой учители в Европа по програмите на Google Educator и оглавява челната позицията в региона EMEA, включващ Европа, Близкия Изток и Африка.

Припомняме, че от 2016 година Община Пловдив чрез програмите за „Дигитализация на учебния процес“ и „Модернизация на учебния процес“ подпомага внедряването на облачните технологии в общинските училища като съдейства за въвеждане на облачните услуги и подкрепя обучението на представители на училищата по програмите „Училище в облака“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина