Поредна китайска делегация се захласна по Пловдив СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 534
Поредна китайска делегация се захласна по Пловдив СНИМКИ

Пловдив е сред най-активните градове в отношенията си с Китай. От 2014-та година сме побратимени с Шънджън и поддържаме активен диалог в много направления. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по време на днешната си среща с делегация, водена от г-жа Йу Хунцю от Организационния Департамент при ЦК на Китайската комунистическа партия.

„Преди две седмици се срещнах с представители на Консорциума между Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест, който бе избран за концесионер на летище „Пловдив“. Очакванията ни са след приключването на законовите процедури да бъде подписан концесионният договор“, заяви кметът Иван Тотев и подчерта, че това ще е много важно за развитието на региона.

„Пловдив е много хубав, подреден, чист и зелен град. Очаровани сме от Стария град, Античния театър и Римския стадион и от грижата, която полагате за опазване на културно-историческото си наследство“, заяви от своя страна г-жа Йу Хунцю. Тя подчерта факта, че България е сред първите страни, установили дипломатически отношения с Китайската народна република.

„Добрите отношения между нашите две страни, които развиваме в дух на приятелство и сътрудничество, успешно се пренасят на местно ниво. Тази година е посветена на местното сътрудничество, което има огромен потенциал“, каза още г-жа Йу Хунцю. Тя подчерта също активното участие в Платформата „16+1“. Подчертана бе значимостта на предстоящата през месец юли в София 7-ма Среща на правителствените ръководители на Инициативата „16+1“.

На срещата в Пловдив присъства и посланикът на Китайската народна република в Република България Н. Пр. Джан Хайджоу.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина