Киномания 2018: Какво ще видите в неделя СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6924
Киномания 2018: Какво ще видите в неделя СНИМКИ

В неделя най-малките зрители ще могат да гледат анимацията СВЕТЪТ НА МАРНИ, а по-късно от 18:30 ще бъде показан филмът на Ралф Файнс РУДОЛФ НУРЕЕВ: БЯЛАТА ВРАНА, посветен на наелектризиращия млад танцьор Рудолф Нуреев. Неустоимо красив и изгладнял за култура, Нуреев се влюбва в Париж. За раздразнение на копоите от КГБ той прави ежедневни поклоннически посещения в Лувъра и става редовен клиент на парижките джаз клубове заедно с чилийската наследница Клара, което води до тоталното му пробуждане.  Късната прожекция ще бъде тази на БЕКАСИН! на Брюно Подалиде. Филмът проследява родената в бедно фермерско семейство в Бретан Бекасин, която намира работа като бавачка при маркиза Дьо Гран-Ер, която тъкмо е осиновила чудно бебе на име Лулот. Между детето и Бекасин се оформя силна връзка и животът изглежда прелестен, докато Гран-Ерови не са заплашени от банкрут... Ще може ли Бекасин да спаси ситуацията?

18.11 /неделя/
11:00 часа - Светът на Марни 

Германия-Белгия, 2018, 84 мин, анимация
режисьори и оператори – Кристоф и Волфганг Лауенщайн
продуцент – Ян Бонат
сценарий – Кристоф и Волфганг Лауенщайн и Кристоф Зилбер
музика – Андрейс Радцувайт
продукция на SCOPAS MEDIEN/GRID ANIMATION
световен разпр. – GLOBAL SCREEN
ФИЛМЪТ Е ДУБЛИРАН НА БЪЛГАРСКИ

Разглезената оранжева котка Марни си живее комфортно при своите стопани. Тя никога не е излизала извън своя защитен дом и познава реалния свят единствено от любимото си криминално шоу по телевизията.
Любящата й стопанка Розалинде предугажда всяко желание на Марни. Един ден братът на Розалинде Паул се появява изневиделица и успява да прикотка Марни в една кутия, обещавайки й главна роля като специален агент на тайна мисия.
Марни се впуска в тази уникална възможност, но на първия кръстопът се изгубва. По пътя към нея се присъединяват устатото, но срамежливо куче Елвис и магаренцето Антон, което си мечтае да стане цирков артист, дегизирано като зебра. Когато към дружината се включва и невротичния петел Егберт, четиримата юначни животни отмъкват червен ван, който се оказва издирван от полицията. Така те са взети погрешно за опасна банда крадци на изкуство. За умната малка Марни мисията е ясна: да залови истинските бандити и да спаси честта на приятелите си.

 18:30 часа - Рудолф Нуреев: Бялата врана 120'

Филмът се връща и към ранните години на големия артист - от раждането му в транссибирската железница, през трудното му детство на дете, което отстоява идеите си, до младежките му години и сложната му сексуалност във време, когато Студената война разрушава всеки стремеж на съветски артист да преследва световна кариера.

Главната роля се изпълнена от руския танцьор Олег Ивенко, който прави внушителен филмов дебют. В образа на Клара Сейнт - жената, помогнала на Нуреев да се установи в Париж, когато бяга от руския режим, влиза Адел Екзаршопулос (позната от "Синият е най-топлият цвят", показан на Киномания 2013). Ралф Файнс пък се превъплъщава в ролята на известния по това време танцов педагог Александър Пушкин (не поетът от XIX век), който до 1950 г. е учител на Нуреев и вижда в него повече от чисто технически умения, запленен от страстта, с която танцува.


20:45 часа - Бекасин! 102'


Франция, 2018, 102 мин
режисьор и сценарист – Брюно Подалиде
по образи, създадени от Ж. П. Пиншон и Комери
продуцент – Паскал Кошето
оператор – Патрик Блосие
монтаж – Кристел Девинтер
художник – Вутер Зоон
костюми – Дороте Гиро
продукция на WHY NOT PRODUCTIONS/CHABRAQUE PRODUCTIONS
световен разпр. – WILD BUNCH
разпр. за България – 6А МЕДИА ЕНТЪРТЕЙНМЪНТ
в ролите:
Емелин Баяр (Бекасин), Карин Виар (Ермин, маркиза Гран-Ер), Дени Подалиде (Адалбер Прое-Минан), Брюно Подалиде (Растакуерос), Жозиан Баласко (г-ца Шатен), Мишел Вийермос (чичо Корантен)

 Родена в бедно фермерско семейство в Бретан, Бекасин си намира работа като бавачка при маркиза Дьо Гран-Ер, която тъкмо е осиновила чудно бебе на име Лулот. Между детето и Бекасин се оформя силна връзка и животът изглежда прелестен, докато Гран-Ерови не са заплашени от банкрут... Ще може ли Бекасин да спаси ситуацията? Наивна, забавна, мечтателна, оптимистка, любяща, Бекасин е също така и изобретателна, смела и винаги готова да овладее всяка суматоха по свой уникален начин – същинска супергероиня като никоя друга. Отличен със „Сезар” още за своя дебют като режисьор през 1998 г., Подалиде се завръща със семеен филм, адаптиран по любимите на поколения французи комикси за Бекасин.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина