Киномания 2018: Анимационен шедьовър в стила на “Мисията невъзможна“ забавлява зрителите днес

Автор: Plovdiv Now 3725
Киномания 2018: Анимационен шедьовър в стила на “Мисията невъзможна“ забавлява зрителите днес

„Рубен Бранд, колекционер“ на режисьора Милорад Кръстич е другото заглавие от поредицата анимации в програмата на Киномания в Пловдив 2018, този път подходяща и за възрастни киномани. Прожекцията е днес - 24 ноември, с начален час 16.15 часа в LUCKY Дом на киното.

Съсипан след смъртта на баща си и измъчван от халюцинации, свързани с някои от най-великите картини в света, психиатърът Рубен Бранд осъзнава, че има нужда от помощ. За негов късмет контингента му от криминални пациенти е готов да се притече: от гъвкавата клептоманка Мими през якия бодигард на знаменитости Чао-Чао Джо до недотам дискретния компютърен спец Фернандо. Скоро колоритната банда започва да обира прочутите музеи – Лувъра, Тейт, Уфици, Ермитажа, МоМА, – открадвайки 13 от най-прочутите картини.
Вдъхновен и изобретателен, анимационният шедьовър на Милорад Кръстич е изпълнен с препратки към историята на изкуството и замайващи тълкувания на модерните психологически идеи. Зареден със стимулиращ оркестров саундтрак, филмът елегантно лавира между атмосферата на хичкоковска мистерия и шеметен екшън в стила на Мисията невъзможна.

 

„Рубен Бранд, колекционер“

Унгария, 2018, 94 мин, анимация
режисьор – Милорад Кръстич
продуценти – Петер Мишколци, Янош Курди-Фехер, Милорад Кръстич, Хермина и Радмила Роцков
сценарий – Милорад Кръстич и Радмила Роцков
аниматори – Милорад Кръстич и Марсел Ласло
монтаж – Милорад Кръстич, Марсел Ласло, Даниел Милошевич и Ласло Вимер
музика – Тибор Кари
продукция и световен разпространение - HUNGARIAN NATIONAL FULM FUND

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина