Кекс с тиква, кафява захар и канела - вкусен есенен десерт

Автор: Plovdiv Now 2793
Кекс с тиква, кафява захар и канела - вкусен есенен десерт

Кексът с тиква, кафява захар и канела е вкусен есенен десерт. Рецептата е още една идея как да използваме тиквата и да създадем разнообразие на трапезата си през сезона.

Необходимите продукти са: тиква - 1 ч.ч. настъргана, яйца - 3 броя, прясно мляко - 1 ч.ч., орехи - 1/2 ч.ч. смлени, кафява захар - 1 ч.ч., мусковадо - 1 с.л., канела - 1/4 ч.л., сол - 1 щипка, брашно - 2 и 1/2 ч.ч. с набухвател /за кекс/, олио - 4 с.л., пудра захар - за поръсване.

Приготвяне:

Изстискваме настърганата тиква, за да се отдели част от сока и я отделяме настрани. В купа разбиваме яйцата и добавяме кафявата захар и мусковадото. Разбъркваме. Добавяме млякото, солта и олиото и при постоянно рзбиване добавяме и брашното. Накрая сипваме канелата, смлените орехи и тиквата.

Разбъркваме хубаво и изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс. Печем нашия кекс с тиква и кафява захар в загрята на 150 градуса фурна за 40 минути. Поръсваме готовия и леко изстинал кекс с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина