Кексът с тиква, кафява захар и канела е вкусен есенен десерт. Рецептата е още една идея как да използваме тиквата и да създадем разнообразие на трапезата си през сезона.
Изстискваме настърганата тиква, за да се отдели част от сока и я отделяме настрани. В купа разбиваме яйцата и добавяме кафявата захар и мусковадото. Разбъркваме. Добавяме млякото, солта и олиото и при постоянно рзбиване добавяме и брашното. Накрая сипваме канелата, смлените орехи и тиквата.
Разбъркваме хубаво и изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс. Печем нашия кекс с тиква и кафява захар в загрята на 150 градуса фурна за 40 минути. Поръсваме готовия и леко изстинал кекс с пудра захар.