Кастинг набира млади хора за участие в театрална постановка

Автор: Plovdiv Now 12063
Кастинг набира млади хора за участие в театрална постановка

Обединени професионалисти за устойчиво развитие UPSDA и Пловдив - Европейска столица на културата 2019 канят всички желаещи на КАСТИНГ за участници в подготовката и реализацията на театрална постановка чрез Форум театър, който прилага нов и атрактивен метод за насърчаване на публичните дебати по проблеми на обществото, в което живеем. 
Всички между 15 и 25-годишна възраст, които имат изразена гражданска позиция и отношение към обществените и лични проблеми на хората в неравностойно положение в България могат да се присъединят към проекта.
Форум театърът е малка пиеса, отразяваща проблеми на местната общност. Но той не е само пиеса. Той е също и форум, защото позволява на хората да се включат в изграждането на сценария като променят действията и реакциите на героите в пиесата. Всеки може да излезе на сцената и да експериментира със своята гледна точка и с личното си отношение към показаните проблемни ситуации. Хората престават да бъдат просто свидетели на проблемите – те стават активни участници в живота на своята общност, защото могат да кажат „СТОП! Аз не харесвам това!" и да предложат промяна.
Целта на театралната постановка, която ще се създаде в проекта „Мостовете на изкуството“ е да бъде избран (с ваша помощ) социален или битов проблем в обществото, който засяга целевите групи по проекта (хора в неравностойно положение или лица в риск) - и да бъде разигран от Вас, пред публика която е пряко свързана с избраният проблем .
Проектът „Мостовете на изкуството“/ BRIDGE through art е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Кастингът ще се състои на 19 януари от 10 до 14 часа в Културен център Тракарт, който е  официален партньор на проекта. 

Необходимо е, желаещите да подготвят кратко изложение – гласно или невербално (максимум 3 минути) на своята мотивация за участие в проекта и форум Театърът към него.

Какво се очаква от участниците?
- Да посещават и участват активно (с дух, ум и тяло) в срещи и репетиции за подготовка на театрална продукция от януари до юни 2019 (всяка събота)
- Да се включат в изграждането на сценария и предложения за решения по зададени казуси.
- До допринесат за популяризиране каузата на проекта сред широката общественост и привличането на публика за театралното представление.
- Да допринесат за цялостното реализиране на театралната продукция като поемат определени роли и отговорности за нейното осъществяване като краен продукт
- Да дадат поле за изява на своя актьорски и/или презентаторски талант "на живо" пред публика. 
- Да се забавляват и да не се приемат на сериозно….

Какво ще получите в замяна?
- Обучение и напътствия от водещи специалисти в областта на драматичния и социален театър от България, Германия и Италия. 
- Ще се запознаете лице в лице с известни български и чуждестранни театрални дейци. 
- Ще имате възможността да се изявите на сцена.
- Ще имате възможността да участвате във Фестивал на артистичните дейности 
- Сертификат за участие с хорариум от съответно посетените часове ( 60 часа при посещение от над 80%)

Водещи са Лилия Секова (режисьор) и Надя Ковачева (актриса). Гост Лектори са Виолета Гиндева (България), Джанкарло Мариотини и Ромина Солдати (Театро дел Ортика, Италия), представители на Театър Ауфбрух, Берлин, Германия. 

При това, всичко изброено е без такса. За записване: Лилия Секова 0885288280, e-mail: [email protected]

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина