Лай, скимтене, крясъци и борба за живот - това се случи посред обяд в центъра на Пловдив вчера, съобщи TrafficNews. Причината - питбул без надморник скача на коте, гледано от собствениците на пекарна. Бобо е кастриран, обезпаразитен и ваксиниран редовно, а неговите благодетели го наричат "най-гальовния котак на света". Отглеждат го от малко коте, а сега след 2 години Бобо е добре охранен любимец. 

Изневиделица днес котаракът е бил нападнат от питбул, воден от жена. Кучето захапва котката и започва кървава война за живот. Жената, водеща четириногия, се опитва да накара кучето да пусне малкия му "противник". То обаче не се подчинява - оказва се, че животното е на племенника на жената. В този момент към бойното поле се включва и собственика на пекарната, който с много мъка и травми за всички успява да освободи котката от устата на питбула. 

Резултатът, описан от него е следния: "Бобо в момента е някъде по дворовете окървавен и със строшена висяща лапа. Водачката на кучето е натъртена, много изплашена и стресирана и зверски надрана и нахапана. Кучето е на племенника й. Искала да го разходи. Стана ми мъчно и за нея. Аз съм захапан на две места и от падането, кракът ми е подут. Надран съм доволно от котката. Ударих кучето с болка в сърцето, че го удрям. Не исках, да го правя. Но той не пускаше. Ситуацията беше много жестока. Много кръв. И вода - добре, че хвърляха колегите. Така се задави питбула и се закашля и отпусна хватката". 

Мъжът, който пожела да запази анонимност, подчерта, че обича всички животни и че хората са отговорни да не се стига до такива случаи, тъй като стопаните трябва да проявят отговорност и да вземат адекватни мерки според породата и нрава на четириногите си другари.

"Кучкар съм от бебе. Имам две кучета. Гледал съм, питбули, добермани и всякакви породи. Обичам животните повече от всичко. Но никога не съм бил безотговорен към животните ми като стопанин. Моля, всички собственици на бойни породи да слагат надморници на любимците си, за да не се случват такива работи", посочи той. 

Заради жестокостта на кадрите, няма да публикуваме видеото. Ако някой забележи нараненото коте в района на Пожарната, нека незабавно го откара в някоя ветеринарна клиника, за да спаси живота му.