“Капачки за бъдеще“ с нова мисия - специализирани детски линейки

Автор: Plovdiv Now 17548
“Капачки за бъдеще“ с нова мисия - специализирани детски линейки

Знаете ли с колко напълно оборудвани, специализирани детски неонатални линейки разполагат българските държавни и общински болници? С една! И тя е осигурена не от държавния бюджет, а от дарители през 2017 година, казват от Националната кампания "Капачки за бъдеще".

Припомняме, че благодарение на кампанията бяха подменени старите и амортизирани кувьози в по-малките болници и сега лекарите там могат да се погрижат на място за по-леките случаи на недоносените и за бебенцата с по-леки проблеми.

Бяха дарени, пак от кампанията, и транспортни кувьози на по-отдалечените болници, за да могат да превозват малко по-тежките случаи, без да чакат линейка с часове или по-лошото и по-опасното - да ползват лек автомобил.

За най-тежките случаи обаче е нужно от регионалния център по неонатология да изпратят републикански консултант със специализирана линейка и транспортен кувьоз, който да консултира случая и в повечето случаи - да транспортира бебенцето за получаване на специализирани грижи и лечение.

От "Капачки за Бъдеще" смятат, че това е КРАЙНО ВРЕМЕ да се промени. Затова са започнали преговори с фирми, които да предоставят бус на добра цена, както и такива, които да го превърнат в линейка.

Кампанията започва нова мисия - осигуряване на специлизирана линейка за всеки от регионалните центрове с неонатология клас 3.

От българите пък могат да помогнат, като събират упорито капачки и се включват в кампаниите по предаването им в градовете в страната

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина