Кънтри бандата „BARKS“ гостува на Guitart фестивала в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2736
Кънтри бандата „BARKS“ гостува на Guitart фестивала в Пловдив

Кънтри бандата „BARKS“ гостува на Guitart фестивал на 6 октомври от 21 часа в  BeeBop Cafe. В основата на група BARKS е интерконтиненталният дует Барни Есвил (артистичен псевдоним на Нейко Генчев) и младата кънтри звезда от Нешвил, Сара Харалсън.Група BARKS  представя интересна комбинация от вечни кънтри хитове, песни от новоизлезлия втори албум на Сара Харалсън и оригинални песни на Барни Есвил. Освен това ще ги чуете да изпълняват песните, с които Сара и Барни придобиха известност по света като дует.

Този музикален проект има за цел да представи кънтри музиката в многото й аспекти - класическа и съвременна, в нейните американски и европейски разновидности. Новата звезда на кънтри музиката в САЩ, Сара Харалсън, е родена в Нешвил. Концертира непрекъснато, много често е на сцена заедно със звездите от първа величина в този жанр.

Барни и Сара сформират групата BARKS, в която освен тях участват Андрю Куглър (барабани, от Нешвил, САЩ), Калин Василев-Кели (китари), и Радослав Тодоров (клавишни).

Барни Есвил е всъщност първият български изпълнител, който успява да влезе в световната кънтри класация CountryTop 40 през 2022 г. с песента LiveForThe Day. През 2023 година две песни, изпълнени заедно със Сара Харалсън, влизат в същата класация - това са „HelloMyFriend“ и “TimeandRiver“ - български хитове по музика на Стефан Диомов и с английски текст от Барни Есвил. Те достигат съответно до 15. и 13. място в най-престижната класация за кънтри музика на Country Music RadioNashville. По този начин българската музика достига до огромна аудитория  - класацията се излъчва от около 1000 радиостанции по целия свят, по данни на CMR „HelloMyFriend“ досега е имала над 5 милиона слушатели.

Барни Есвил е сценичното име на Нейко Генчев, който освен професионален музикант мултиинструменталист и композитор, е и издател, преводач, поет, университетски преподавател, общественик, инициатор и организатор, спонсор и участник в множество проекти в областта на културата и историческо наследство. Представител на България в няколко международни културни организации.

Песни по негови текстове изпълняват много популярни български изпълнители.Работи в различни музикални жанрове, но последният му проект е свързан със старата му любов – кънтри музиката. Заедно със студийни музиканти от Нешвил, САЩ, и с български музиканти, той аранжира и изпълнява популярни български песни в кънтри стил и ги прави световно известни. Всъщност той е първият български изпълнител, влязъл в световна класация за забавна музика.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина