Калин Георгиев: Показването в медиите на снимки на ученика от Пловдив и семейството му е безобразие

Автор: Plovdiv Now 9825
Калин Георгиев: Показването в медиите на снимки на ученика от Пловдив и семейството му е безобразие

Показването в медиите на снимки на вербувания от Ислямска държава ученик и семейството му е безобразие. Това заяви бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев пред Нова телевизия и призова да не се унищожава бъдещето на 16-годишното момче. 

Преживяното от него ще остане като трамва за цял живот. С помощта на специалисти дано да преодолее това петно, без да бъде мачкан информационно, каза още Георгиев.

Не знам начина, по който е изтекла информация за личните данни на детето и семейството му, но нямам никакви съмнения, че детето е жертвата, то е на 16 години, родителите му са изключително силни хора, това, което са направили, е много отговорно, заяви Георгиев.

По повод заявката на вътрешния министър Младен Маринов за създаване на антитерористичните центрове, Георгиев каза, че такива има в Щатите и в Европа, и те дават резултати.

 "Спирането на комуникацията е един от първите признаци за заявка за екстремистки действия. Криминалните психолози от ФБР говорят за така наречената "смъртоносна триада".

Първият елемент е отчуждениято от семейната среда, от приятелския кръг, втората фаза е така наречената проекция на бъдещия си живот, свързани с лидера на престъпната група, а трета - рационализация - извършването на терористични действия с помощта на волята свише ", допълни още бившият главен секретар на МВР.

Според него България е застрашена от тероризъм, колкото всяка една друга страна. По думите му няма конкретен профил, към който се насочват вербовчиците, те работели дори с 9-10-годишни деца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина