Какво време ни очаква през новата седмица

Автор: Plovdiv Now 3900
Какво време ни очаква през новата седмица

В началото на следващата седмица все още ще бъде доста по-топло от обичайното. В понеделник облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна над Западна България. Вятърът ще отслабне. Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми.

Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони - от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м - сняг.

В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Западна България.

В четвъртък и петък в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, понижението на температурите ще продължи. Все още на места ще има и превалявания, в четвъртък на повече места в Северна България, в петък - в Източна. Първия ден в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България, втория - в североизточните райони дъждът ще премине в сняг, но от запад валежите ще спрат.

В събота ще е без валежи, но ще остане със значителна облачност. Вятърът и в източните райони ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина