Какво време да очакваме до края на май

Автор: Plovdiv Now 28101
Какво време да очакваме до края на май

До края на май времето ще запази неустойчивия си характер, като ще предложи от всичко – пролетни валежи, гръмотевични бури и доста слънце. По-голямата част от смущенията ще са в западната половина на страната, докато на изток слънчевите дни ще са повече. Периодът е с повишен риск от градушки.

В понеделник облачността ще е променлива - от рано в западните райони, а по-късно и в някои централни ще има валежи. Условия за гръмотевични процеси в хода на денонощието – само в Югозападна България. Дневните температури ще са в интервала 22-27 градуса.

Вторник и сряда ще е слънчево в часовете преди обяд. След това до вечерта ще се развиват гръмотевични облаци с кратки, временно интензивни, локални дъждове. Температурите ще се повишат с градус-два и ще се движат между 23 и 28 градуса. В четвъртък и петък пролетни гръмотевични валежи ще има на много места в страната. Дневните температури ще са без особени колебания – по-често в диапазона 20-25 градуса, предава Нова тв.

През почивните дни след празничния 24 май ще е преобладаващо слънчево с временни увеличения на облачността в часовете следобед. По-съществен валеж е възможен в неделя в Югозападна България.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина