Какво не трябва да ядем на закуска или храните, от които напълняваме

Автор: Plovdiv Now 2850
Какво не трябва да ядем на закуска или храните, от които напълняваме

Важен е не само процесът на хранене сутрин, но и списъкът с храни, които предпочитате. Има такива, които ви дават сила и енергия през целия ден, а има и други, които допринасят за увеличаване на теглото. Ако искате да подобрите здравето си и да отслабнете до лятото, преразгледайте сутрешната си диета.

She Finds пише какво е по-добре да не ядете на закуска.

Ето три варианта за закуска със захар, които трябва да избягвате, ако искате да отслабнете в талията и в крайна сметка да отслабнете за лятото.

Гранола

Цял екран
Снимка: Freepik

Въпреки че гранолата често се възприема като вариант за здравословно хранене, тя може да има изненадващо високо съдържание на захар и калории, което я прави потенциален виновник за наддаване на тегло. Много мюсли, закупени от магазина, съдържат добавена захар, като мед, кленов сироп или други подсладители, за подобряване на вкуса. Следователно изглежда, че „здравословните“ мюсли не трябва да се ядат на закуска, за да не се напълнява.

„Гранолата е храна за закуска със създаден ореол за здраве. Въпреки че изглежда здравословна, защото е направена от овес, много разновидности всъщност са твърде сладки и мазни. Някои марки съдържат до 8 грама захар (това са 2 чаени лъжички захар) за мижава ¼ чаша!", казва диетологът Натали Джилет. Докато гранолата все още може да се консумира от време на време, изборът на алтернативи като гръцко кисело мляко с пресни плодове или домашно приготвена овесена каша с ядки и семена може да бъде по-здравословен избор, ако искате да отслабнете.

Кисело мляко с пълнеж

Цял екран
Снимка: Freepik

Най-доброто нещо, което трябва да избягвате за закуска, е закупеното от магазина кисело мляко, което съдържа добавена захар, която, ако се консумира в излишък, допринася за наддаване на тегло и влияе негативно на метаболизма. Това от своя страна може да доведе до инсулинова резистентност, пречейки на способността на тялото да регулира ефективно нивата на кръвната захар.

„Прекомерната консумация на захар, дори сутрин, може да причини скокове на инсулина, насърчавайки натрупването на мазнини и потенциално влошавайки метаболитната функция с течение на времето“, предупреждава диетологът Лиза Ричардс . „Нещо повече, някои ароматизирани кисели млека може да нямат фибрите, необходими за поддържане на енергия, което може да повлияе негативно на метаболизма ви.“

Зърнени храни

Цял екран
Снимка: Freepik

Много хора предпочитат зърнените храни за закуска заради удобството и разнообразието от вкусове. Въпреки това е важно да имате предвид вида на зърнените храни, които ядете, тъй като инстантните зърнени храни могат да допринесат за увеличаване на теглото.

Тези зърна често съдържат големи количества добавена захар, което кара нивата на кръвната ни глюкоза да скочат бързо, последвано от рязък спад, който ни кара да се чувстваме гладни и жадуваме за захар през целия ден. Прекомерната консумация на сладки зърнени храни увеличава приема на калории, което може да доведе до наддаване на тегло с течение на времето.

Хайди Морети отбелязва, че най-лошите видове зърнени храни са обработени и с високо съдържание на захар.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина