Как социализмът промени Пловдив дискутират в Пловдивското историческо общество

Автор: Plovdiv Now 5516
Как социализмът промени Пловдив дискутират в Пловдивското историческо общество

Поредната интересна сбирка на Пловдивското историческо общество ще срещне публиката с доц. д-р Меглена Златкова, която ще говори за случващото се в Пловдив след 1944 г. Как периода на социализма променя облика на нашия град, а след това за трансфера към днешния му облик. Ще бъде засегната темата за миграцията към и от Пловдив, индустриализацията, движенията от центъра към периферията.

Няма да бъде пропуснат и феномена на "панелките", както и съветската "комуналка". Сигурно ще се изненадате, но такива има и днес в Санкт Петербург. Всичко това, придружено с интересни видеа.

 Доц. д-р. Меглена Златкова е университетски преподавател, автор на чудесната книга "Етносоциология на града", в която представя своята интерпретация на прехода на Пловдив към днешното време, както и на множество научни публикации. Срещите на Пловдивско Историческо Общество са отворени за публика и всеки ще може да зададе своите въпроси.

Среща с доц. д-р Меглена Златкова, Пловдив - памет и промяна е на 7 март  2019 г. от 19:00 ч. до 20:30 ч. на обичайното място клуб „Петното на Роршах”, улица „Йоаким Груев”36, срещу Съдебната палата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина