От „неразумно решение” през „няма да има никакъв ефект” до „напълно необходимо”. Така пловдивчани коментираха предложението за връщане на една от епидемичните мерки, а именно носене на маска на открито.

Темата за предпазните средства навън е дебатирана последните два дни. Преди ден стана ясно, че маски ще се носят и на открито. Заповедта на министъра ще влезе в сила от 22 октомври. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички до края на месец ноември, ако ситуацията остане такава, обяви министърът на Здравеопазването - проф. Костадин Ангелов.

На двата полюса са мненията на пловдивчани за това, дали е редно и ефективно носенето на маски навън. Според мнозина, предпазните средства не могат да ни спасят от COVID-19. Други пък са категорични, че щом това са правилата, то те трябва да се спазват. Трети – напълно съгласни с мерките.

Радушно новината за връщане на най-леката, според здравните власти, мярка бе приета от част от пловдивчани. По думите им така може би заболеваемостта ще намалее, макар и вирусът да не изчезне напълно.

„Съвсем нормално е да се носи маска, имайки предвид, че цял свят е предприел тази крачка. Ако това ни предпази живота, да – маските да са задължителни”, заяви пловдивчанка пред екип на TrafficNews.

„Напълно неразумно”, така пък коментира новите мерки пловдивчанин.

Какво още казаха част от жителите на Пловдив, вижте във ВИДЕОТО: