Как де се грижим за гърдите си - няколко съвета за дамите

Автор: Plovdiv Now 5928
Как де се грижим за гърдите си - няколко съвета за дамите

Гърдите са най-отличителният белег на женствеността. Гърдите са жизненоважен орган в първите няколко месеца от живота на бебето. Гърдите са оръжието, с което много жени привличат интереса на срещуположния пол. Но в същото време гърдите са една от най-фините, деликатни и податливи на времето и промените в организма зони от женското тяло. Ето защо трябва да полагаш ежедневни нежни грижи за гърдите си.

Мускулите на гърдите не са мускули, върху които можеш да въдействаш външно. Това са жлези, заобиколени от мастна тъкан и загърнати в нежна кожна обвивка, която трябва да се поддържа стегната, за да има и бюстът ти изящна форма. По-големите гърди са по-податливи на отпускане, тъй като с течение на времето, тази кожна обвивка губи елестичността си. Същото се случва и след раждане, когато женското тяло се връща към естествената си форма, а кожата се свива. Все пак, има няколко задължителни правила, които трябва да спазваш, за да забавиш този процес.

Ако очакваш бебе или вече кърмиш, трябва да обърнеш още по-голямо внимание на гърдите си. След раждането, вероятно бюстът ти ще се отпусне значително. А в процеса на кърмене може да възникнат неприятни здравословни проблеми (например мастит), вследствие на задържане на кърмата. Използвай специализирани аксесоари за кърмещи майки, хидратирай редовно кожата и я масажирай.

Важно е да правиш редовни тренировки за мускулатурата на шията и гърба. Защото те, както и кожата, която ги покрива, поддържат стегната и изправена кожната обвивка около гръдните жлези. Започни още по време на бременността. За тези зони не се налага да си прекалено подвижна и гъвкава. Няколко стречинг упражнения докато гледаш телевизия ще са достатъчни да поддържат еластичността на кожата. А през първите два триместъра можеш да си позволиш и малко по-динамични движения за конкретните мускулни групи.

- Поддържай теглото си. Рязкото покачване и намаляване на килограми влияе не само върху размера на гърдите, но и върху тяхната еластичност. И след прилагането на някоя чудотворна диета, може да добиеш желаното тегло, но бюстът ти ще се отпусне. Със сигурност след раждането ще започнеш да възстановяваш теглото си, но този процес само по себе си ще е стресиращ за организма, за да го подлагаш и на допълнителни драстични промени в хранителния режим

- Храни се здравословно и пий много вода. Кожата се нуждае от витамини и вода, а чрез плодовете, зеленчуците и течностите, тя ще се хидратира и подхранва. Опознай законите на рационалното хранене за топ форма и не пренебрегвай природните блага.

- Избирай правилния сутиен. Това означава да отговаря на размера на гръдната ти обиколка, чашката да е съвместима с индивидуалната форма на гърдите ти и да е направен от естествени материали. Сутиените с подплънки са популярни сред дамите с по-малък бюст, но те не позволяват на кожата да диша. Когато тренираш, носи спортни сутиени, защото те осигуряват допълнителна поддръжка на гърдите ти.

- Не пренебрегвай козметичните продукти за стегнат бюст. В тях се съдържат необходимата доза подхранващи и овлажняващи съставки, които винаги ще поддържат гърдите ти във форма. Някои са специално ориентирани към бременните дами и кърмещите майки, което може да ти гарантира 100 % здравословни и полезни съставки. Останалите, също толкова качествени и предвидени за най-чувствителния тип кожа, са за всички дами, които не забравят да полагат ежедневни нежни грижи за гърдите си.

Източник: moetodete.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина