Как да приготвим шарени великденски сладки и да зарадваме близките си

Автор: Plovdiv Now 2299
Как да приготвим шарени великденски сладки и да зарадваме близките си

Предлагаме ви рецепта за шарени великденски сладки, с които да зарадвате семейството си.

Продукти:

яйца - 3 бр.

свинска мас - 1 ч.ч.

захар - 1 1/2 ч.ч.

кисело мляко - 1 ч.ч.

сода бикарбонат - 1 ч.л.

амонячна сода - 1 п.

оцет - 1 ч.л.

ванилия - 1 п.

лимонова кора - настърганата от 1 лимон (по желание)

брашно - 4 ч.ч., ориентировъчно количество

захар - кристална за потапяне на курабиите

сладкарски бои - различни цветове

Приготвяне:

В дълбока купа се разбиват яйцата с вилица.

Добавят се последователно захарта, киселото мляко с угасената в него сода, кипната в оцета амонячна сода, ванилията и настърганата кора от лимона и маста. Всичко се обърква много добре.

Постепенно на части се прибавя брашното и се забърква средно твърдо нелепнещо (почти) тесто. Лично аз го оставих да постои около 20 минути в хладилника.

През това време включих фурната да загрява.

От тестото се късат парчета и се оформят топки с желаната от вас големина. Потапят се в кристалната захар и се нареждат в тава, покрита с хартия, обърнати със захарта нагоре.

Пекат се до порозовяване в умерена фурна, като за малко се слагат на дъното на фурната, докато хванат лека коричка отдолу и след това се вдигат върху скарата в средата. Внимавайте да не ги препечете!

Готовите курабии се оставят да изстинат.

През това време в различни купички с вода се разтварят боите. Взема се курабийка и се потапя в желания цвят и след това в кристалната захар. Повторното потапяне в захар може да го пропуснете, то е по желание.

Рецепта: Петя

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина