Известнo пловдивски заведение и фитнес зала влязоха в “черните списъци“ на НАП

Автор: Виктория Петрова 6796
Известнo пловдивски заведение и фитнес зала влязоха в “черните списъци“ на НАП

Продажби без касов бон и разминаване на касата с близо 1000 лева. Това са констатирали данъчните при проверка на кафе-клуб "Тифани" в пловдивския квартал "Кършияка".

НАП-Пловдив е извършил две инспекции в заведението в началото на септември. При първата служителят под прикритие е поръчал фрапе и кола, а при втората контролна покупка - на фрапе, айрян и пържени картофи за около 8 лева. Викайки сметката обаче, служителите не получили касов бон от регистриран на адреса касов апарат. Освен това в края на деня било установено разминаване в касовата наличност, като разликата била положителна в размер на 977,65 лева.

Заради липса на данъчни документи и укрити близо 1000 лева оборот, на заведението е наложена административна мярка за запечатване на обекта в срок от 10 дни. Известието за мярката било връчено на 19 септември и предвижда запечатване на обекта на 21 септември.

Собствениците от фирма „Тифани Комерс“ ЕООД обаче опитват да осуетят затварянето на заведението, като обжалват мярката пред Административен съд-Пловдив. Съдът е отхвърлил всякакви претенции от страна на кафенето и са постановили да бъде изпълнено запечатването на обекта. Това не е първо данъчно нарушение от страна на стопанисващите. Решението на магистратите може да се обжалва пред ВАС в седемдневен срок.

Междувременно проверките на НАП-Пловдив са хванали в нарушение на данъчното законодателство фитнес зала в Пловдив. Фитнесът е разположен на Пещерско шосе 133 в кв. "Смирненски". Очаква се при необжалване от страна на собствениците, залата да бъде запечатана в близките седмици

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина