Известна пловдивска дискотека се сдоби с акт от НАП заради неизрядна касова бележка

Автор: Plovdiv Now 5375
Известна пловдивска дискотека се сдоби с акт от НАП заради неизрядна касова бележка

Известната дискотека в Пловдив – „Плазма” изгоря с 500 лева акт. Причината – неизрядна касова бележка.

Проверката се е състояла още преди въвеждането на епидемичната обстановка. Агенти под прикритие са посетили нощния клуб. На вратата платили вход от 10 лева, като получили касова бележка. Бонът обаче се оказал неизряден. Не се разбирало за какво се издава т.е. срещу каква услуга. Започната била проверка. Установена била нередност свързана с това, че на бележките не са изписани задължителните реквизити – количество, стойност, стока/услуга.

Съставен бил акт на заведението, слез законоустановения период и наказателното постановление. Собствениците на Плазма веднага подали жалба срещу санкцията, която била 500 лева. Като мотиви те са посочили, че се касае за маловажен случай, а самото наказателно постановление е незаконно.

Не на такова мнение обаче били магистратите. Те не са уважили жалбата на мениджърите, а като мотив са посочили една от основните наредби в закона за данък добавена стойност. Това били именно реквизитите, които трябва задължително да фигурират в касовите бележки. Посочено било още, че клубът разполага с фискално устройство, по което може да се въведат нужните обстоятелства.

Що се отнася до санкцията, то същата е определена в минимален размер. Това е първо нарушение на дискотеката.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина