Изтича срокът за подаване на заявления за целева помощ за отопление

Автор: Plovdiv Now 4111
Изтича срокът за подаване на заявления за целева помощ за отопление

Крайният срок, в който хората и семействата, нуждаещи се от подпомагане с целева помощ за отопление, могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия си адрес, е 31 октомври, напомнят от Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Кандидатстването за отоплителния сезон 2019-2020 г. започна на 1 юли, като към 6 октомври над 265 000 лица и семейства са депозирали заявления за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон. На близо 210 000 от тях вече са издадени заповеди за отпускане на такива средства, се посочва в информацията. Откази са получени в 33 670 случая.

При съпоставка на данните за отпуснатите помощи за отопление в периода от 1 юли 2018 г. до 6 октомври 2018 г. и 1 юли 2019 г.-6 октомври 2019 г. се отчита увеличение на отпуснатите помощи за целевите групи, чийто праг за достъп до този вид помощ беше разширен най-много с промените в наредбата през 2019 г., а именно - хората с увреждания, възрастните и особено онези от тях, които живеят сами, се посочва в съобщението.

Заявление-декларация за отпускането на целева помощ за отопление може да се изтегли от уеб-страницата на Агенцията за социално подпомагане в раздела "Административни услуги".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина