Измамник събира пари уж за старчески домове от името на Община Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5141
Измамник събира пари уж за старчески домове от името на Община Пловдив

Млад мъж, който се представя, че събира средства за кампания на Община Пловдив, е обикалял през почивните дни в район „Западен“ около улица „Ружа“. За случката сигнализира гражданин на електронната поща на администрацията. Дарението е искано от живущите под предлог, че ще послужи за закупуване на предпазни маски и ръкавици за хора от старческите домове.

Община Пловдив апелира гражданите да не се подават на подобни инсинуации и да бъдат изключително внимателни в условията на COVID пандемията и опитите за измама в тази ситуация. Никой от служителите на общинската или районната администрация не събира подобни средства и няма такава дарителска кампания в ход. Работещите в старческите и социални домове са обезпечени с необходимите предпазни средства и там се спазват всички необходими противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на вируси.

Сигналът е предаден на органите на МВР-Пловдив за предприемане на действия по компетентност.

При подобни случаи молим гражданите да сезират веднага на телефон 112 или в най-близкото районно управление на полицията за предотвратяване на подобни опити за измама. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина