Излезе второто класиране за детските заведения в Пловдив, 56 деца само са приети

Автор: Plovdiv Now 3715
Излезе второто класиране за детските заведения в Пловдив, 56 деца само са приети

Приключи второто за 2019 година класиране за прием в детските заведения в Пловдив, съобщиха от общината.

В надпреварата са участвали общо 517 деца. 343 от тях са кандидатствали за яслените групи. 103 деца са кандидатствали за първа група, 53 - за втора и само 18 деца са кандидатствали за подготвителните.

Класирани са 56 малчугана, въпреки обявените 182 свободни места. Това се дължи на разминаване в желанията и наличните свободни бройки. Препоръчва се на родителите преди подаването на заявленията да се запознаят с информацията на страницата на Системата за прием dz-priem.plovdiv.bg с обявените свободни места, които се публикуват според Графика на дейностите за всяко класиране. Графикът е публикуван в секцията „Нормативни документи“ и в него има данни за всички предвидени за 2019 г. класирания. От подадените заявления за класирането 50 са на деца, които са записани в детски заведения, но желаят преместване.

Родителите на децата, които навършват 3-годишна възраст през настоящата 2019 година през януари вече могат да подават своите заявления за участие в първото основно класиране за прием в първа възрастова група за новата учебна 2019/2020 година. Класирането ще бъде на 15.05.2019 г. и свободните места за него вече са публикувани. По-ранното подаване на заявления не носи предимство, важно е да бъде спазен крайният срок.

В момента ненавършилите 3-години деца, родени през 2016, могат да кандидатстват за  ясли, а за първа група да подадат заявленията си по-късно.

В момента, в който навършат 3 години, децата могат да участват в текущите класирания за действаща първа група от месеца, в който детето навършва възрастта, а през септември ще бъдат прехвърлени в новосформираните първи групи.

Важно за родителите, които вече са кандидатствали за яслените групи и им предстои прием в детските градини, е да знаят, че трябва да използват вече съществуващите си профили. Необходимо е само да актуализират данните си и да добавят своите нови заявления.

Следващото текущо класиране е на 12 февруари 2019 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 04.02.2019 г. включително.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина