Изкуството лекува! Пловдивска галерия кани на виртуална пролетна изложба

Автор: Plovdiv Now 7883
Изкуството лекува! Пловдивска галерия кани на виртуална пролетна изложба

Пловдивската галерия "Възраждане" в условията на извънредното положение и съпътстващато го социална изолация зарадва всички, на които изкуството липсва в последно време, с виртуална изложба под мотото "Шарена пролет". 

Екипът на галерията съобщи за това си начинание в социалните мрежи чрез емоционално въздействащо послание. Ето какво гласи то:

Скъпи приятели, художници, колекционери, любители и изкушени от изкуството хора, в отговор на въведеното извънредно положение и призива „Останете си в къщи“ галерия Възраждане прекратява груповите откривания на изложбите си.

Не знаем дали красотата ще спаси света. Но знаем, че изкуството лекува. Лекува душата. В това време, когато Личните човешки контакти са ограничени до минимум, ние създадохме за вас нашата виртуална изложба. Във времето, докато е нужно, ще ви показваме някои от най-чудесните картини на прекрасните български художници. Дано поне за малко да ви откъснем от трагизма на деня, да влеем малко шарена радост в сетивата ви, да посъживим душите и да изгоним паниката и страха.
Животът продължава!

Подредихме за вас сборна изложба „Шарена пролет“ с картини, скулптури, рисунки и графики на творци от цяла България. За желаещите да видят на живо творбите ще осигурим безопасен достъп до галерията по предварителна уговорка по телефона или на мейла и в изпълнение на всички предохранителни мерки. Редовно ще публикуваме в интернет произведения от изложбата.

В този труден момент, ние ще направим всичко възможно да се съхраним и оцелеем като галерия, като дом за българските творци и по този начин да дадем надежда и шанс за съществуване на нашите художници.
Оставаме на ваше разположение за въпроси и питания!

Бъдете здрави!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина