Изкупиха за час картините от есенната изложба на Наско Хранов

Автор: Парашкева Иванова 9290
Изкупиха за час картините от есенната изложба на Наско Хранов

Едно от културните явления на годината. Така изкуствоведи определиха изложбата "Друго време" на художника Атанас Хранов, домакин, на която тази година е галерия "Етерна". 

Пространството пред галерията снощи се препълни с почитатели на изобразителното изкуство и приятели на Наско Хранов. Колекционерът Димитър Инджов, който откри експозицията, не скри възхищението си от нестандартната комбинация между литература и живопис. Изложбата "Друго време" "разказва"  три теми, вдъхновени от три поеми на Александър Секулов, видя trafficnews.bg.
 
Много различен и все пак разпознаваем, Атанас Хранов търси и намира светлината, дори и в най-тъмните състояния. Безвремието на лятото в стиховете на Секулов и картините на Хранов ни връщат отново и отново към спомените и надеждите, към тъгата и куража. 
 
Художникът загатна за емоциите и преживяванията, свързани с подготовката за изложбата, която съвпадна и раждането на сина му Никола. 
 
Експозицията се превърна в изключително предизвикателство за колекционерите в града и до края на вечерта всички картини бяха откупени. Така  "Друго време" оглави класацията на най- успешните изложби в "Етерна".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина