Иван Тотев: Ситуацията с парка зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна

Автор: Благовест Андонов 322
Иван Тотев: Ситуацията с парка зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна

Ситуацията с частния имот зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна, призна кметът Иван Тотев. Той заяви, че въпреки срещите между представители на собствениците на 16 декара, областния управител Здравко Димитров и Община Пловдив, договорките така и не се спазват.

„Бяхме се разбрали, че ще ни дадат пълномощно, с което Община Пловдив ще се грижи за зелената площ, за да може да я поддържаме. Вместо това получихме писмо, в което се пише „разрешаваме еднократно косене на тревата”. Разбирате каква е разликата… Имайте предвид, че комуникацията ни с тях е само на ниво юристи”, каза кметът Иван Тотев.

Хората в квартала са недоволни, че паркът е заприличал на джунгла, като на места тревите са по-високи от два метра. В същото време нито от „Паркове и градини”, нито ОП „Дезинфекционна станция” могат да обработят територията.

Още в началото на месеца от Инициативния комитет пуснаха отворено писмо до кмета Иван Тотев и премиерът Бойко Борисов. В него те питат защо е занемарено пространството в Кършияка, както и защо не са взети конкретни мерки за опазването на площта от застрояване . Според тях все още в проекта за ПУП-ПР на Пета градска част не е заложен целият парцел за озеленяване, а продължава да има застрояване. Те питат и защо безстопанствените подземни постройки все още не са актувани с публична собственост.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина