Иван, роден в Пловдив, загина на работа в Италия

Автор: Plovdiv Now 585466
Иван, роден в Пловдив, загина на работа в Италия

38-годишният Иван Христозов е загинал при трагичен инцидент на работното си място в Каляри, остров Сардиния, на 5 декември. Повече от месец и половина по-късно римският всекидневник „Република”, цитиран от "24 часа" му посвети статия, за да не остане историята му само като част от „баналната статистика”. Трагичният инцидент с Иван е поредният случай на смърт „от работа”, както пише вестникът, който поддържа постоянна рубрика за смъртните случаи по време на работа в Италия. Медията разказва периодично историята на всяка от жертвите. Вестникът иска да станат достояние на всички трагедиите с онези, които отиват на работа, но не се връщат. Затова се опитва по този начин да апелира към институциите и политиката, с цел да се сложи край на това „престъпление през мирно време”.

Иван Христозов, роден в Пловдив, умря от работа в Каляри, премазан от кабината на своя камион. Той е потеглял от работилницата, в която се намирал на поправка. Според вестника Иван заедно с по-големия си брат Светослав, на 42 години, имал фирма за внос и износ и транспортирал до България колите, купени в Каляри. С тази работа той се занимавал, откакто живеел в Италия заедно със семейството си – жена си Милена и синовете си Ангел и Християн.

Много от италианските приятели на семейството изпратили съобщения, за да изкажат съболезнованието си, но също и респекта си към Иван, „когото ще помнят с много обич и с благодарност към живота, че са го срещнали и че са работили с него”, както пише Антонио. Алесандро пък си спомня как навремето срещнал Иван и Свето, които били „повече от братя”. „Хубавите хора не си отиват, остават завинаги”, допълва той. Персоналът на бара до работилницата на Иван също е написал, че ще го помни винаги като вежливо и симпатично момче. Франческо пък твърди, че го боли от загубата на Иван и че той бил за него като „брата, който никога не е имал”. Ванеса също благодари на Иван за помощта, която оказал на нейни близки. Антонело ще го запомни „като усмихнат и с чувство за хумор, голям работар”.

През 2020 г. в Италия има 1022 жертви на инциденти по време на работа.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина