Италиански вкусотии, музика и канцонети закриват етно вечерите в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4647
Италиански вкусотии, музика и канцонети закриват етно вечерите в Пловдив

Оперните артисти Любомира Петрова и Цветан Цветков от Дуо „Доминанто“ ще изпълнят на живо от 19.00 часа в парк „Отдих и култура“ известни италиански канцонети, арии и песни. Участието им е част от закриващата програма на срещата на етносите в Пловдив, които се провеждаха през целия месец септември на Гребната база.

Италианска вечер се организира от г-н Давиде Кристиано и е последната, на която представителите от Фондация „Заедно“ канят гости от всички етнически общности.  „За нашето семейство от различни етноси сме приготвили  меню, което можете да срещнете в Калабрия, в Рим и в Северна Италия – с две думи oчаква ни една истинска кулинарна разходка из Апенините“ обещава г-н Кристиано.

Ястията, които е решил да приготви известният шеф Марко Лукиари са „Пенне със песто калабрезе“, приготвено с ядки, червени чушки, черни маслини, червен  пипер, сухи домати и магданоз; „Спагети с пресен доматен сос“, с червени продълговати доматчета, чесън и босилек; „Скалопина“ - свинско месо по специална рецепта с бяло вино и манатарки, сервирано върху легло от картофи и тиквички. Десертът на Италианската кулинарна вечер ще е сладък крем от бял шоколад с бишкоти и малини.

Италианската кухня е популярна в цял свят и се счита за една от най-добрите кухни в света. Страстта, която влагат италианците, за да приготвят ястията, почитта, с която се отнасят към храната и удоволствието, с което я хапват или поднасят, е като магия, която оставя в плен всеки, който веднъж опита истинско италианско ястие.

Във всеки регион на Италия, в който отидете, ще ви посрещнат със своя собствена кухня и специалитети, приготвени според местните кулинарни традиции, развивани от векове. За италианците храната е издигната в култ. За тях няма нищо по-свещено от това, да седнат с цялото семейство на масата и да се насладят на домашно приготвена храна, разказва Марко Лукиари. Той сам е закупил и подготвил всички продукти за избраните ястия, които ще бъдат приготвени в кухнята на ресторант „Нетуно“ - домакин на етно срещите тази година. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина