“Италианката в Алжир“ гостува в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5059
“Италианката в Алжир“ гостува в Пловдив

Държавна опера - Стара Загора гостува в града под тепетата и ще представи на 22 март от 19,00 часа на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив своята най-нова постановка на комичната опера „Италианката в Алжир“ от Джоакино Росини.

Пловдивчани ще се срещнат със забавното и оригинално пресъздаване на вечните теми за любовта и оспорваната свобода на жената и нейното право на избор. Действието е пренесено в първите десетилетия на 20-ти век – времето на новите технологични и модни открития, които навлизат в света на Ориента.

Впечатляващите сценични решения на спектакъла на италианската художничка и сценограф Мартина Сеня и костюмите на Мария Пупучевска, както и уникалните  хрумвания и артистични подходи на режисьорката Урсула Хорнер, обещават едно незабравимо преживяване за българската публика с героите на класическата опера-буфа на неподражаемия майстор на комедията Росини.

Предстои много смях, веселие и истинска наслада от виртуозните изпълнения на солистите – изпълнители на главните роли Петя Петрова, Родриго Тросино /Италия/, Валери Турманов, Ивайло Джуров, Емилия Иванова, Тереза Бракалова, Едуин Кей и др., хора и оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на главния диригент Ивайло Кринчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина