Истинският мъж не обича да говори празни приказки! Отбелязваме Седмицата на бащата

Автор: Plovdiv Now 5110
Истинският мъж не обича да говори празни приказки! Отбелязваме Седмицата на бащата

“Истинският мъж не обича да говори празни приказки!” Под това мото между 11 и 17 ноември в цяла България ще се проведе “Седмица на бащата”. Ако и Вие искате да се включите в нея, свържете се с екипа на националната кампания “Да бъдеш баща”, който ще Ви помогне с много интересни идеи за конкретни дейности и начина за тяхното лесно и успешно провеждане. 

Втората седмица на ноември за шеста поредна година повдига темата за осъзнатото бащинство и предлага десетки възможности децата, бащите и майките да прекарат заедно повече хубаво време. Традиционно, в Седмицата на бащата се включват над 300 организации, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове и програми.

“Седмица на бащата” е инициатива на световната кампания за бащина грижа “Да бъдеш баща”, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.

През 2019 Седмицата отправя своето послание за истинската връзка между децата и техните родители чрез четенето заедно. Да четеш заедно със своето дете му вдъхва самоувереност, помагайки му да се справи в трудни ситуации (дори и страшните истории помагат!), сближава те с него по неповторим начин (кой не помни приспиването с приказки?!) и започва големия разговор за ценностите и важните неща в живота.

Всички организации, фирми и институции, които имат желание да подкрепят бащите или други важни за децата мъже в бащината им роля, могат да организират разнообразни дейности, в които бащите реално да се включат. Екипът на националната кампания “Да бъдеш баща” е готов да помогне с много и различни идеи за подобни активности. Включете се в седмицата, като се свържете с “Да бъдеш баща” на [email protected].

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина