Имаш идеи за Пловдив? Градската лаборатория “Пре-създай Пловдив” е точното място за теб!

Автор: Plovdiv Now 4156
Имаш идеи за Пловдив? Градската лаборатория “Пре-създай Пловдив” е точното място за теб!

Имаш идея за начинание за по-добро качество на живот в Пловдив? Искаш да бъдеш част от активна група, която се вълнува от подобряването на средата в града ни? Градската лаборатория “Пре-създай Пловдив” е точното място за теб!

Един следобед, изпълнен с конкретни идеи, действие, обмяна на знания и умения, нови контакти... Независимо дали имате собствена идея, която искате да доразвиете или имате желание да се включите в проекта на друг, дали идвате от бизнеса, НПО или сте гражданин – сте добре дошъл!

Градска лаборатория "Пре-създай Пловдив" ще се проведе на 14 септември 2019 г. от 12:30 ч. до 18:00 ч. в Limacon Event Center, бул. Марица 154 А.

2019 година и предшестващия я период бе изпълнен с много предприемаческа активност в Пловдив. Енергията, генерирана от спечелването на титлата европейска столица на културата, съчетана със завръщането на много хора в града, доведе до създаването на редица нови творчески, образователни, социални и бизнес инициативи и проекти. Организаторите ви канят  на събитие, в което да изследвате нови взаимовръзки между добрите неща, които се случват в Пловдив, и да погледнете напред - как може чрез сътрудничество да достигнете до по-добро качество на живот в града ни.

Пре-създай Пловдив / Re-Create Plovdiv създаде редица пространства през последните две години за изследване на темата за (социалното) предприемачество във всичките му форми. Резултатите от работата ни показаха още веднъж ясно колко е важно сътрудничеството между разнообразни хора, сфери и организации в града.

Градска лаборатория е закриващото събитие по проекта, което цели да обобщи резултатите и да отвори възможности за продължение и надграждане на инициативата.

Вижте програмата за 14 септември: 

12:30-13:30 Регистрация и лек обяд

13:30-16:30 Работа в екипи по разнообразни предприемачески идеи, зададени от участници

16:30-17:00 Презентации и закриване

17:00-18:00 Неформална част на чаша вино

Вход свободен, с предварителна регистрация: https://forms.gle/6pm9iTLaXJRKBPjE6

Какво цели събитието?

- Да създаде пространство за разнообразни групи от града (т.нар. “Социална лаборатория”) - от независими творци и малки предприемачи, през служители в администрацията до граждански активисти да обменят идеи и ресурси;

- Да даде възможност на отделни граждани/предприемачи да представят своята идея, да я доразвият и да намерят съмишленици за реализирането ѝ;

- Да генерира идеи за приоритетни теми за развитие на (социално) предприемаческата екосистема в Пловдив.

Пре-създай Пловдив е проект, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина