Гражданският съвет пита Общината за строежа на стадион “Христо Ботев“

Автор: Plovdiv Now 8740
Гражданският съвет пита Общината за строежа на стадион “Христо Ботев“

След запитване от страна на Гражданския съвет към Община Пловдив какви дейности ще се покрият с първата сума от 25 млн. лв. за стадион "Христо Ботев", отговорът е, че се планира довършването на две от трибуните и търговските части към тях.

Гражданския съвет входира в общината второ писмо, с което иска да се изясни детайлно какво се предвижда за довършването при първия етап.

Ето и самото писмо:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАЙЧЕВ.

Благодарим Ви за своевременния отговор на поставените от нас с предходното ни писмо въпроси. За съжаление считаме, че не сме получили ясни, конкретни, точни и обосновани отговори по трите теми, становището Ви съществено се различава от първоначалните изявления на факторите по строителството на стадион „Христо Ботев“, което не удовлетворява големия обществен интерес към строежа.

Поради това, отново се обръщаме към Вас за следното:

Молим, да ни предоставите количествено-стойностната сметка за извършване на СМР в размер на 25 млн. лв. с ДДС, въз основа на която формирате финансово-строителния план на първия етап от дострояването на стадиона, гарантиращо ползването на стадиона за българското първенство и купата на България.

Освен възложеното изпитване за пожароустойчивост, какви действия са предприети за проверка съответствието на наличните седалки към действащите:

санитарно-хигиенни норми;
строително-технически норми;
международни изисквания (на UEFA за 4-та категория)?

Кога и как ще бъде извършен ремонта на терена на стадион „Христо Ботев“, съобразено със строежа, с подходящия времеви период и с намеренията за ползване на стадиона за вътрешни мачове?

Очакваме Вашия писмен отговор по възможност в 7 дневен срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина