Готов е луксозният каталог с творбите от изложбата на Кольо Карамфилов

Автор: Plovdiv Now 13382
Готов е луксозният каталог с творбите от изложбата на Кольо Карамфилов

С изложбата „Необозримо за Кольо К.“ преди две седмици бе поставено едно емоционално и силно начало на европейската година на Пловдив в Градската галерия в града под тепетата. Пространството се оказа тясно за таланта, за публиката, за цялата емоция, с която е направена изложбата, в която повече от 30 колекционери са предоставили 90 произведения специално за експозицията, проследяваща целия творчески път на един от най-обичаните и многообразни български артисти, тръгнал в изкуството от  пловдивските Сценични кадри.

Изключителната колекция от картини на незабравимия Кольо Карамфилов ще продължи да съществува и след края на изложбата в Градската художествена галерия, когато творбите се върнат при своите собственици. Те ще останат събрани в каталога "Необозримо за Кольо К." , подготвен от куратора на изложбата проф. Галина Ладрева.

На 28.01.2019г., понеделник, от 17.00ч. в Залите за временни експозиции на ул. "Княз Александър I"№15 е официалното представяне на луксозния каталог, издаден от фондация "Култура и съвременност" с подкрепата на фондация "Европейска столица на културата - Пловдив 2019".

Изданието представя всички над 90 произведения, включени в изложбата, както и биография на художника. Текстовете са на проф. Галина Лардева, поетът Елин Рахнев и изкуствоведа Димитър Грозданов. Дизайнер на каталога, съставен от 64 страници, е Софрони Върбев.

Инициативата за организирането на изложбата и издаването на каталога е на Фондация „Култура и съвременност“, галерия U Park и е част от официалната програма на Европейска столица на културата Пловдив 2019.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина