Госпожа Опера и децата от Академия Опера канят малки и големи на Новогодишен спектакъл СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9923
Госпожа Опера и децата от Академия Опера канят малки и големи на Новогодишен спектакъл  СНИМКИ

Госпожа Опера и децата от Академия Опера Пловдив канят малки и големи днес в 11:00 часа в ДК „Борис Христов“ на Новогодишен концерт - спектакъл "Ако бях голям". На сцената ще бъде пресъздадена една вълшебна история, в която възрастните ще са омагьосани, а децата ще вземат нещата в своите ръце с песни и танци от мюзикълите "Оливър Туист", „Мери Попинз“, "Магьосникът от Оз", „Червената шапчица“, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ „Звукът на музиката“ . Спектакълът е създаден по мотиви от приказката на Ева Яниковска "Ако бях голям".

Солисти са Лилия Илиева, Велин Михайлов, Ива Ананиева и деца от Академия Опера Пловдив. Сценарият е на Мария Донева, а режисьори са Георги Динев и Росица Костова. Сценографията е правена от Николина Костова, костюми - Гергана Мантърлиева, хореография - Люси Шоу, Галина Гешева.

Мисията на Детски музикален театър на Госпожа Опера е да предложи алтернатива на заобикалящата ни субкултура чрез позитивно образование на децата, развитие на техните вродени таланти и възпитаване на важни духовни ценности.

Чрез артистични и музикални подходи детската работилница за музика насочва вниманието на децата към градивни творчески дейности, като превенция на агресията и стреса в детската среда. Госпожа Опера е перфектният домакин в света на музиката.

Основна цел на занятията е децата сами да създават и изпълняват известни детски мюзикъли, които да бъдат представени пред публика на сцената на Опера Пловдив.

Педагози са опитни артисти от екипа на Държавна опера-Пловдив. Децата имат възможност да се докоснат до реална артистична среда, да участват в продукции на операта и да се срещат с популярни имена от българската музикална сцена.

Преподаватели в Академия Опера Пловдив са Анна Барбудева, Яна Делирадева, Росица Костова, Галина Гешева, Мая Лачева, Надежда Кузманова.

В днешния ден възпитаниците ще покажат какво са научили по време на артистичните си занимания по пеене, актьорско майсторство, балет и приложни изкуства за изготвяне на декори, костюми и реквизит.

Билети се продават на касата на Опера Пловдив на ул. Гладстон 15.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина